joi, 29 octombrie 2009

Nemulţumiţii



Cică, am auzit pe stradă că oamenii nu mai sunt, domne`, mulţumiţi de viaţa cotidiană. Doamne, da` ce vreţi să se întîmple zilnic ? Vreţi să-i vedeţi pe bătranii care merg in baston că se aruncă cu Bungee Jumping? Sau pe infanţii ăia drăgălaşi care urlă toată ziua că se dau cu parasuta? Ehh, ştiu că nici asta nu vă convine , mh ce să vă fac, sunteţi nişte oameni nemulţumiţi . Pană la urmă m-am gandit să vă scriu articolul ăsta , că poate poate că vă voi îmbuna puţin. No, ar trebui să vă spun, dar nu o să vă spun că pe 1 Decembrie va începe Festivalul Artei la Ploieşti. De, ştiţi voi cum e românul, când începe nu se mai opreşte; de şi e prima ediţie a festivalului - cică ar trebui să fie cel mai mare din Europa. Mai dureaza si zece zile, de parcă doua-trei zile nu i-ar ajunge nemulţumitului ăsta. Pană acum toate bune şi frumoase, dar să vedeţi ce urmează. Românul, cum îi place lui să se mândrească numai cu ce nu are, trebuie să cheme artişti din toate colţurile Europei că nu ne mai ajunge Romania sau poate e prea învechită pentru noi. Si cum se face că festivalul este cel mai mare din Europa, va cuprinde si el sărăcuţu` 5 secţiuni, după cum urmează: arte plastice şi decorative, literatură, muzică cultă, teatru şi eh’ coregrafie. Categoria arte mai cuprinde şi ea nu mai ştiu câte secţiuni: grafică, pictură, design, arhitectură, scluptură şi animaţie. Si că aşa-zişii artişti europeni să nu fie muritori de foame precum au fost unii străbuni ai lor îşi mai pun şi lucrările lor, alea pe care le numesc artă, la licitaţie. Şi acum să discutăm puţin despre program că am zis prea multe despre româul ăsta.

Pai, deschiderea , că normal că trebuie să mai fie şi ea, dacă sunt prea mulţi bani la primărie, va fi la ora 11 in faţa Casei Sindicatelor, iar la ora 12 toţi se vor putea imbulzi ca nişte animale care parcă de abia scapă de la zoo, la standurile care vor fi amplasate de langă McDonalds Nord pană la Gara de Sud. Şi de parcă nu ar fi de ajuns, se mai închide şi strada principală unde sunt standurile, ca să facă tot felu’ de reprezentaţii de magie, dansuri şi teatru. Săracii elevi si bătrani vor trebui să meargă pe jos sau să ia taxi-ul pentru ca să ajungă unde vor. Şi, ca să fiţi mulţumiţi pentru incă 100 de ani, primăria va da focuri de artificii pe tot parcursul festivalului. Acuş sunteţi fericiţi sau nu? Eu ştiu că nu, aşa că vă mai spun. Orchestra armatei, orchestra filarmonicii, corul de copii si de adulţi al Radiodifuziunii vor susţine zilnic concerte langă Palatul Culturii. Si pentru că ştiţi voi că noi ne mândrim cu ce nu avem, primăria Ploieşti a chemat orchestra şi corul vienez, ăla pe care îl vedeţi voi în fiecare an la TV de Crăciun şi Anul Nou. Şi pentru ca bucuria să fie şi mai mare, intrarea la teatru şi la cinema va fi liberă. Pentru amatorii de artă, s-au pregătit cursuri de desen, teatru, muzică şi coregrafie, iar pentru cei cărora le place să atingă şi să folosească anumite invenţii, li s-au pregătit machete .

Sper că vă ajunge că aproape mi-am irosit toată dimineaţa scriind, da` lasă că vă văd eu atunci cu nemulţumirea aia pe faţă.

De Alexandru Tiberiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu