sâmbătă, 31 octombrie 2009

Halloween Fericit ! ! !

Ce este Halloween-ul?

Povestea spune că, în această zi, de 31 octombrie, spiritele persoanelor care au murit în ultimul an se întorc pe pământ în căutarea unor corpuri vii pentru a le poseda pe perioada anului viitor, aceasta fiind singura speranţă de a avea o viaţă după moarte. Celţii considerau că toate legile spaţiului şi timpului sunt suspendate în această zi, permiţându-le spiritelor să interacţioneze cu cei vii. Aceştia nu doreau să fie posedaţi. Astfel, în noaptea de 31 octombrie, sătenii stingeau focurile din casele lor, pentru a le fi frig şi pentru a deveni astfel nedoriţi. Aceştia se imbrăcau în tot felul de costume caraghioase şi participau la parade gălăgioase în cartierul lor, încercând să fie cât mai distructivi posibil pentru a speria spiritele ce veneau în căutarea celor vii.
Se pare că de la an la an , halloweenul ocupă un loc din ce în ce mai important în calendarul romanilor. Cu totii incep sa devină din ce in ce mai interesaţi, mergând la petreceri cu diferite teme. Bineînteles pentru asemenea petreceri trebuie şi o vestimentaţie potrivită, vestimentaţie ce poate fi închiriată sau chiar cumpărată. Nu e de mirare că magazinele de acest gen incep să inunde România, având articole pe gustul fiecăruia.

Ce înseamnă pentru mine Hallowen-ul?

Hmm..? Mai nimic , decât o gură de aer proaspătă din viaţa cotidiană , o simplă incercare de evadare , încercând prin costumaţiile specifice să fiu al
altcineva în afară de mine, şi odată amestecat în mulţimea de la petrecere să uit de cine sunt şi de problemele pe care le am şi să mă distrez până în zori. Poate unii nu sunt întocmai de acord cu mine , însă trebuie să recunoaştem că fiecare are păreri diferite.



by G-On3

Un comentariu:

  1. Si totusi, ce poate reprezenta pentru un roman care are sentimentul valorii nationale si dragoste fata de ceea ce este mostenit de la strabunii sai, un obicei occidental patruns doar din dorul de imitatie si din dorinta de distractie cu orice pret, care ii caracterizeaza pe unii dintre romani?
    Oare traditiilor romanesti de ce nu li se acorda aceeasi atentie? Sa fie din snobism? Sau din naivitate?

    RăspundețiȘtergere