marți, 2 martie 2010

POSIBIL SAU IMPOSIBIL?

    Omenii cred adesea că „Totul este posibil pentru noi. De ce nu? ”. Însă nu este chiar aşa. Depinde de forţa cu care un om crede în posibilitatea unui anumit lucru.
    În încercarea noastră de a face cât mai multe lucruri posibile, câteodată reuşim, mai mult sau mai puţin.
    Cândva, un om sigur a visat că va zbura, că îşi va plimba trupul printre nori, asemenea păsărilor. Şi astăzi, deşi nu se poate să zbori în adevărul sens al cuvântului, exista alternative.
    Cel mai mult crezi că nu există ceva imposibil atunci când eşti copil. Sufletului copilului este prea inocent, prea optimist şi mult prea visător, crezând că în viaţă totul este posibil. Fetele cred în posibilitatea de a deveni zâne ori prinţese, iar băieţii visează să devină eroi, asemenea personajelor din basme. Imaginaţia lor nu ţine cont de posibilitatea sau imposibilitatea de a crede în ceea ce vrei cu adevărat.
    Pentru oameni, aventura este mult mai interesantă decât rutina, însă majoritatea oamenilor sunt atât de prinşi în mrejele monotoniei, încât uită că fiecăruia dintre noi i-a fost dată doar o viaţă şi că depinde de noi dacă facem totul posibil, sau din contră, trăim cu senzaţia că. dacă am încerca să facem toate lucrurile pe care ni le dorim cu adevărat, ne-am prăbuşi în abisul conştientizării, al înţelegerii că nouă, oamenilor, ne este greu să facem toate lucrurile posibile.
    Depinde de ceea ce un om îşi doreşte pentru a crede sau nu că totul este posibil pentru el. Dacă îşi doreşte să ajungă pe Marte, Venus sau, mai nou, pe Pandora, sigur nu va fi posibil. Însă dacă îşi doreşte să fie un bun prieten, să iubească sau să viseze, cu siguranţă nu exista bariere care să îl oprească.
    Mintea omului este purtată oriunde prin intermediul visurilor, neţinându-se cont de timp sau spaţiu. Să visezi nu costă nimic, aşa că prin intermediul visurilor poţi face tot ceea ce vrei să faci, indiferent dacă este posibil omeneşte sau nu.
Sânziana I.
Imagini:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu