duminică, 21 februarie 2010

Poţi face tot ce vrei sau vei face doar ce poţi?



Ca să ne facem înţeleşi, nu promovăm nesimţirea şi traiul fără reguli…poate doar fără regulile pe care oricum, şi dacă le respectăm, vedem că tot celor care nu le respectă le e mai bine . Şi ştiu şi tu ţi-ai pus întrebarea :
De ce să nu fii şi tu ca ei ?!
Pentru că aşa ţi-ar fi mai bine, celor din jur nu, dar tie cu siguranţa ţi-ar fi mai bine. Încerc să  nu trezesc egoismul, egoism ce  oricum e trezit zilnic de televizor şi alte surse media care îţi arată cat de bine trăiesc alţii pe spatele tău (sau al părinţilor tăi). În vreme ce tu faci ce poţi într-o tară care ar trebui să îţi ofere posibilităţi, ei fac ce vor. Ştiu ce sentiment te năpădeşte acum :
De ce să nu poţi face şi tu ce vrei, să încalci reguli pentru care nu vei fi pedepsit (daca ai fi unul d’al lor ), să fii lipsit de simţul traiului într-un colectiv şi de grija celui de lângă tine, că şi-aşa trăim în “Ţara Lu’ Papură-Vodă “ ?
 Răspunsul l-am găsit; pentru că trebuie să mai existe şi oameni cărora să le pese şi care să fie demni de urmat. Pentru unii precum cei ce ne conduc pare uşor să faci ce vrei, dar pentru tine, un om de rând, mai degrabă imposibil. Şi aşa închei scurtul meu articol cu întrebarea la care n-am găsit răspuns până acum :
“Pot face tot ce vreau sau voi face doar ce pot ?”
Emma, IX H

                                                                                                             

Recomandare

Video antifumat şi antidrog :

Imagini :
http://www.webactiv.ro/resurse/Intrebari+frecvente

Un comentariu:

  1. Să faci tot ce vrei pare culmea libertăţii şi a binelui. Dar conştiinţa, întrebată, îţi va spune că nu tot ceea ce vrei să faci este de folos dezvoltarii tale spirituale şi formării p-ersonalităţii tale. Să nu-i invidiezi pe cei care pot face tot ce vor ! Mai degrabă să-i asculţi şi să-i urmezi pe cei care ştiu că « Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos »(Sf. Ap. Pavel) şi, în consecinţă, se abţin de la cele rele şi dăunătoare, care i-ar degrada din calitatea lor de om. Să nu râvnim libertatea care ne robeşte sufletul, ci robia care ne eliberează inima, cum spunea Noul Mărturisitor Valeriu Gafencu.

    RăspundețiȘtergere